Sustainable, Impact en Blended Finance & Investments

Vanwege de toenemende trend naar een wijze van financieren en beleggen waarbij het sociale rendement hand in hand gaat met het financiële rendement, ervaren wij steeds meer behoefte bij onze cliënten aan professionals met ervaring binnen Sustainable, Impact en/of Blended Finance & Investment oplossingen. Het aantal in duurzaamheid gespecialiseerde partijen, captives dan wel afdelingen bij investment managers, banken, pensioenfondsen en NGO’s is sterk aan het groeien. Financiering van en investering in deze vorm wordt gekenmerkt door een grote bias naar emerging en frontier markets en het afstemmen van de specifieke investeringsvorm naar de behoefte, bijv. private equity, direct loans, mezzanine.

Wij spelen een zeer (pro-)actieve rol in het begeleiden en selecteren van professionals met relevante ervaring bij de meer traditionele partijen in een overstap naar de Sustainable Investment & Finance sector.

 

Voorbeelden van het soort functies zijn: Chief Impact Investment Officer, Hoofd Sustainable Finance, Fundmanager van bijv. Renewable Energy of Agricultural Investments, Regional Manager Asian, African of Latin America Investments, Hoofd SRI Investments, etc. etc..

Functiegebieden

 
Consultants

Marc Hamel

Partner / Consultant

mh@financialassets.nl https://www.linkedin.com/pub/marc-hamel/0/21a/850

Natasha Tanka

Consultant

nt@financialassets.nl https://www.linkedin.com/in/natasha-tanka-03b660aa/