Financial Assets organiseert seminar ‘Accelerating Sustainable Finance with AI’

datum: 31/05/2019

Op dinsdag 28 mei organiseerde Financial Assets Executive Search, in samenwerking met Roland Berger en Holland Fintech, een besloten seminar over kunstmatige intelligentie en duurzaamheid in de financiële sector: “Accelerating Sustainable Finance with AI”.

Takeaways

Ondanks de OV-staking was de opkomst in het AMS Instituut, fraai gelegen in het Amsterdams havengebied, uitstekend. Senior sprekers van organisaties zoals UNPRI (Don Gerritsen), ARP (Claudia Kruse) en BlackRock (Lukas Daalder) werden afgewisseld door presentaties van Tech-frontrunners op het gebied van Artificial Intelligence en duurzaamheid, zoals TruValueLabs en Arabesque.

In de afsluitende paneldiscussie, geleid door Don Ginsel van Holland Fintech, kwamen thema’s zoals de noodzaak van investeren in duurzame bedrijven, de rol van technologie in het evalueren van financiële opportunities en de blijvende toegevoegde waarde van ‘menselijk’ inzicht aan de orde. De ‘academische’ insteek werd daarbij toegelicht door Jeroen Derwall van de Universiteit van Maastricht, terwijl Simone Vroegop (Brown Brothers Harriman) het perspectief van de Londonse City gaf. Op basis van de discussie werden een aantal belangrijke aanbevelingen voor organisaties opgesteld, die hierboven opgesomd zijn.

 

Wij kijken terug op een geslaagd evenement!

 

file6-1

file-1

file3-1

 
Nieuws